22/08/2016

SERVICII DE PROIECTARE IN CONSTRUCTII

DCTS LabelDCTS presteaza servicii de proiectare generala pentru constructii.

Acoperim intreaga gama de servicii de proiectare, prin propriile resurse sau prin partenerii nostrii. DCTS are capacitatea necesara sa va sustina proiectul de constructii de la inceput (viziunea beneficiarului) pana la sfarsit (receptia finala a constructiei).

Serviciile de proiectare generala pe care le prestam, includ (pentru proiectele clasice) urmatoarele etape principale:

 • Proiect de arhitectura;
 • Proiect de instalatii;
 • Proiect de structuri de rezistenta;
 • Etapa constructiei efective a lucrarii.

Pe langa proiectare generala, DCTS presteaza si servicii de inginerie, separate, pentru fiecare etapa/aspect al unui proiect de constructii.

DCTS Structuri SRL ofera urmatoarele servicii de inginerie:

PROIECTARE STRUCTURI: proiectare, expertizare, verificari tehnice, consultanta, inginerie geotehnica si management in constructii.

EXPERTIZE TEHNICE: evaluarea starii in care se gaseste constructia existenta, gasirea solutiilor pentru aducerea structurii la un nivel de performanta mai inalt, gasirea solutiilor pentru lucrari de extindere, suprainaltare, modificari functionale, investigarea cauzelor si mecanismelor prin care s-a produs degradarea constructiilor in urma actiunilor naturale sau in urma unor accidente (forensic engineering), estimarea tehnico-financiara a implicatiilor rezultate in urma proceselor de evaluare si a solutiilor de interventie, precum si analize de risc.

CONSOLIDARI

Proiectul de consolidare este intocmit in functie de criteriile urmatoare: destinatia si importanta cladirii, daca este un momument istoric, hazardul natural (zona geografica in care este amplasat obiectivul), diverse implicatii tehnico-economice.

DCTS propune proiectele tehnice de consolidare ce implica solutii cu materiale traditionale (zidarie, lemn), materiale moderne pe baza de:

 • beton: beton armat, beton precomprimat, beton armat cu armatura rigida, beton armat cu fibre disperse, beton prefabricat;
 • otel: solutii cu profile laminate la cald, profile laminate la rece, structuri reticulare, structuri pe cabluri sau altele.

precum si cu materiale de ultima generatie cum ar fi fibre de carbon, fibre de sticla, mase plastice, izolatori seismici, amortizori de vibratie si multe altele.

CONSULTANTA TEHNICA

DCTS ofera solutii rapide si eficiente din punct de vedere tehnic si economic. Inginerii nostrii analizeaza fiecare situatie si proiect intr-un mod personalizat si vin cu solutii practice, alternative pentru a sustine clientul in alegerea variantei optime. In acest scop urmarim realizarea urmatorilor trei pasi:

 • investigatii preliminare: cercetarea terenului de fundare, ridicari topografice, relevee, teste si incercari distructive si nedistructive privind materialele;
 • analize comparative pe mai multe solutii propuse din care sa se aleaga varianta cea mai potrivita;
 • supervizarea lucrarilor de executie: conceperea proiectelor, proiectarea, implementarea si analiza rezultatelor programelor de monitorizare care vegheaza la sanatatea constructiei, a solutiilor pentru „building management” si „facility management”, precum si analize de risc pe termen mediu si lung.

INGINERIE GEOTEHNICA

Cand realizam proiecte de inginerie tehnica, urmarim: proiectare de specialitate sigura si economica, realizare optima Studiu Geotehnic prin investigatii de teren si laborator, reducerea costului executiei excavatiei si a sistemului de fundare, timp redus, utilizare tehnologii performante (utilaje si tehnologii avansate, eficiente si adaptate conditiilor diferite din teren), furnizare de parametrii geotehnici optimi, calcul avansat pentru excavatii si fundatii (metoda elementului finit), solutii privind rezistenta si siguranta constructiei propuse din punct de vedere economic si tehnologic.

PROJECT MANAGEMENT

DCTS ofera in principal servicii de Project Managment in constructii dar si servicii conexe proiectarii si executiei cum sunt: Design Management, Cost Managemnt, Quallity Management, Time Management, Due Diligence Reporting, Safety Coordinator si Certificari Leen/Bream.

Astfel, competentele noastre includ servicii de proiectare pentru structuri noi si proiecte de consolidare sau extindere pentru constructii existente, asistenta tehnica pe durata executiei, verificare structuri de rezistenta, proiecte de concept si servicii de consultanta tehnica.

Oferim servicii de proiectare siguranta la incendiu, scenariu de securitate la incendiu, protectie de foc, hidranti, sprinklere.

Serviciile de structuri de rezistenta pot include:

 1. Proiect structuri de rezistenta faza SF;
 2. Proiect structuri de rezistenta faza DALI;
 3. Proiect structuri de rezistenta faza DTAC;
 4. Proiect structuri de rezistenta faza DT/PT;
 5. Proiect structuri de rezistenta faza DE;
 6. Expertiza tehnica de calitate;
 7. Expertiza tehnica de calcan;
 8. Releveu degradari cladiri vecine;
 9. Expertiza tehnica pt incinte adanci in zone urbane;
 10. Expertiza tehnica pentru amenajare;
 11. Proiect incinta, sprijiniri si epuismente;
 12. Documentatie de demolare;
 13. Studiu geotehnic;
 14. Incercari pe materiale;
 15. Decopertari fundatii si alte elemente;
 16. Ridicare topografica;
 17. Verificare A1, A2;
 18. Verificare Af;
 19. Expert Tehnic A1, A2;
 20. Expert Tehnic Af;
 21. Expert Tehnic MCC;
 22. Printare Documentatie;
 23. Proiect As Built;
 24. Consultanta tehnica;
 25. Redactare Note Calcul

In general, o parte din documentele de care avem nevoie pentru a demara prestarea serviciilor sunt (in functie de etapa in care este proiectul):

 1. Certificat de urbanism;
 2. Propunere arhitectura;
 3. Memoriu de arhitectura;
 4. Cartus;
 5. Goluri instalatii;
 6. Fise tehnice echipamente instalatii;
 7. Releveu cladire existenta;
 8. Releveu fotografic;
 9. Studiu geotehnic;
 10. Incercari pe materiale;
 11. Decopertari fundatii si alte elemente;
 12. Ridicare topografica.

Download-ati formularul general de servicii de proiectare in format Pdf.

DOWNLOAD FORMULAR